Ексклюзиви
четвер, 03 травня 2007 16:14

Британці переходять на СМС

Кількість дзвінків, які здійснюються жителями Великобританії за допомогою мобільних телефонів, стала зменшуватися вперше за останні десять років. Як пише газета The Daily Mail, дані нового дослідження говорять про те, що відчуття постійного перебування на зв"язку втрачає свою новизну. Видання відзначає, що це хороша новина для тих, хто втомився слухати чужі телефонні розмови в потягах, кінотеатрах і ресторанах.

За останніми даними, кількість дзвінків, що здійснюються в середньому за тиждень власниками телефонів з передоплатою, знизилася з 14 в 2006 році до 10 в 2007 році, тобто на 28,5 відсотка. Люди, які оплачують рахунки за вже зроблені дзвінки, стали дзвонити рідше на 23 відсотки. Якщо в 2006 році вони здійснювали по 35 дзвінків в тиждень, то тепер дзвонять тільки по 27 разів.

Разом з тим, аналітики мобільного ринку відзначають зростання популярності текстових повідомлень і електронних листів, які також можна відправляти з телефону. Кількість відправлених повідомлень збільшилася з 32 до 46 на тиждень. Можливою причиною, з якої люди віддають перевагу саме повідомленням, називають дешевизну цієї послуги. Зменшення кількості дзвінків дійсно призвела до того, що британці стали платити за телефон в середньому на третину менше.

Аналітики відзначають, що якщо раніше за допомогою смс спілкувалася в основному молодь, то тепер цю функцію телефону освоїли і представники старших поколінь. Крім того, мобільний телефон перестав бути показником статусу, а значить, зникла необхідність робити дзвінки "на показ", повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Британці переходять на СМС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути