Ексклюзиви
понеділок, 07 травня 2007 16:19

Британці опублікують мемуари матері Сталіна

Президент Грузії Михайло Саакашвілі надав біографові Йосипа Сталіна Симонові Себагу Монтефіоре мемуари матері Сталіна. Як повідомляє Times, тепер видання News Review має намір опублікувати мемуари.

"Мій Сосо був дуже чутливим хлопчиком", - згадує мати свого сина Йосипа Сталіна. У спогадах також мовиться, що Кеке (Катерина) Джугашвілі намагалася уберегти сина від вислання. "Синку, ти моя єдина дитина, не вбивай мене... як ти переможеш імператора Миколу II? Залиш це тим, у кого є брати і сестри", - сказала Кеке синові, проте той відповів, що не є революціонером. "Це була його перша брехня", - наголошується в мемуарах.

Дослідники відзначають, що матір майже не проливає світло на таємниці з життя Сталіна. Радянський вождь не знав, що його мати писала мемуари. Він прагнув зберігати своє життя в таємниці. У архівах також знайшлося звернення Сталіна в політбюро: "Прошу вас заборонити це міщанське сміття, що проникає у нашу пресу, припинити публікації "інтерв"ю" з моєю матір"ю та інший непотрібний розголос. Позбавте мене від сенсацій цих мерзотників", повідомляє Газета.Ru.

Зараз ви читаєте новину «Британці опублікують мемуари матері Сталіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути