Ексклюзиви
вівторок, 04 грудня 2007 14:02

Бред Піт побудує 150 будинків в зруйнованому ураганом Новому Орлеані

Бред Піт побудує 150 будинків в зруйнованому ураганом Новому Орлеані
Актор Бред Піт оголосив про плани будівництва 150 еко-коттеджей для постраждалих в результаті урагану "Катріна" в Новому Орлеані в 2005 році. Зведення будинків буде здійснено в рамках організованого Пітом і його партнерів проекту Make It Right. Актор займається відновленням району Lower Ninth Ward, практично повністю знищеного ураганом.

За словами Бреда Піта, який разом з дружиною Анджеліною Джолі володіє будинком в історичному Французькому кварталі Нового Орлеана, будинків для жителів Нового Орлеана будуть зведені з екологічно чистих матеріалів. При цьому вони спроектовані таким чином, що зможуть вистояти навіть при сильній повені.

В середньому, будівництво кожного такого будинку коштуватиме близько 150 (за іншими даними - 200) тисяч доларів. Сам Пітт вже пожертвував на користь проекту Make It Right 5 мільйонів доларів. "Наша мета побудувати 150 будинків, - заявив актор, знаходячись на місці пошкодженої ураганом греблі Industrial Canal. - Проте немає жодної причини, чому ми не можемо побудувати тисячу будинків, 10 тисяч або 100 тисяч".

Раніше Піт публічно критикував невпевнені дії уряду по відновленню Нового Орлеана. В рамках Make It Right актор співпрацював з американськими "зеленими", які і запропонували будівництво будинків, безпечних для навколишнього середовища.

Міжнародна команда, зібрана з представників 13 архітектурних фірм з різних країн світу, представила проект будинків, будівництво першого з яких буде завершено до травня 2008 року, передає Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Бред Піт побудує 150 будинків в зруйнованому ураганом Новому Орлеані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути