Ексклюзиви
четвер, 24 січня 2008 12:40

Бразильський уряд визнав, що знищення амазонських лісів ведеться "небаченими до цього темпами"

Бразильський уряд визнав, що знищення амазонських лісів ведеться "небаченими до цього темпами". З такою заявою в середу виступила міністр охорони навколишнього середовища південноамериканської країни Марина Сілва, повідомивши, що за останні п"ять місяців 2007 року розмір найбільшого масиву тропічних лісів на планеті скоротився на 3,2 тискв км.

Міністр не виключила, що не останню роль в збільшенні швидкості знищення амазонської сельви зіграло світове зростання цін на продовольство. Вирубуючи ліс, місцеві селяни звільняють землю для вирощування сільськогосподарських культур і випасу худоби. Не випадкова більше половини лісу вирубано в штаті Мату-Гросу - одного з лідерів у виробництві сої. "Я не вірю в збіги", - приводить агентство Глобу словам Марини Сілви.

Глава природоохоронного відомства повідомив, що сьогодні в столиці країни пройде екстрена нарада за участю президента країни і міністрів, на якому обговорюватиметься комплекс заходів для запобігання варварському знищенню лісів.

Амазонія служить натуральним повітряним фільтром, переробляючи за рік більше 1 млрд тонн вуглекислого газу. На Бразилію припадає близько 5 млн. кв км. амазонськоїсельви, яка займає 61% національної території. Тут мешкають 30 млн різних видів тварин, зустрічаються 80 тис видів рослин, 2,5 тис видів дерев, 3 тис видів риб. На цей час знищено більше 17% амазонськоїсельви, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Бразильський уряд визнав, що знищення амазонських лісів ведеться "небаченими до цього темпами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути