Ексклюзиви
субота, 10 березня 2007 16:12

Бразильський президент порадив Бушу знайти "точку G"

На прес-конференції після зустрічі з американським лідером Джорджем Бушем президент Бразилії Луіс Інасі Лула да Сільва повідомив журналістів, що з"явився шанс знайти "точку G" і добитися результатів в міжнародних торгових переговорах.

Президент США оцінив жарт Сільви і відповів йому, що учасників переговорів необхідно замкнути в окремому приміщенні, поки вони не прийдуть до угоди.

Наразі Буш літає по країнах Латинської Америки, щоб змінити упереджене і часто негативне відношення її жителів до США, що підігрівається висловами місцевих політичних лідерів. Його візит викликав широку незадоволеність серед місцевих жителів, які провели низку акцій протесту.

У п"ятницю представники Бразилії і США, які є найбільшими в світі виробниками етанолу, підписали стратегічний договір про сприяння просуванню біопалива на міжнародному ринку. За допомогою домовленостей з латиноамериканськими країнами Вашингтон сподівається понизити залежність від близькосхідних постачальників нафти і природного газу, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Бразильський президент порадив Бушу знайти "точку G"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути