субота, 13 грудня 2008 14:28

Бразилії загрожує жовта лихоманка

Бразилії загрожує жовта лихоманка
Уряд південного бразильського штату Ріу-Гранді-ду-Сул оголосив про підвищений ризик захворювання на жовту лихоманку в 87 населених пунктах, передає РИА "Новости".

Це рішення було викликане загибеллю від цієї смертельної хвороби диких тварин, зокрема мавп, що почастішало з жовтня цього року. Випадків захворювання людей помічено не було.

Мінохоронздоров"я Бразилії доручило місцевій владі підсилити заходи з вакцинації населення, а також наказало проходження обов"язкової вакцинації всім, хто прямує в регіон, зокрема туристам, мінімум за десять днів до поїздки. Саме стільки часу необхідно для вироблення стійкого імунітету до хвороби.

Захід діє щодо тих, хто ніколи не щепився від жовтої лихоманки або робив щеплення більше десяти років тому.

Жовта лихоманка є особливо небезпечним інфекційним захворюванням. Її переносниками є комарі. Поширена в Південній Америці та Африці, характеризується високою температурою тіла, тяжким загальним станом, кровотечами в порожнині рота, шлунку та кишечника, враженням печінки та нирок.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров"я, щороку жертвами вірусу жовтої лихоманки у всьому світі стають близько 30 тисяч людей.

Зараз ви читаєте новину «Бразилії загрожує жовта лихоманка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути