Ексклюзиви
вівторок, 15 квітня 2008 12:03

Бразильці знайшли третє по величині нафтове родовище в світі

Бразильська національна нафтова компанія Petrobras виявила глибоководне родовище нафти на шельфовій ділянці "Каріока" (Carioca), повідомляє агентство AFP. За попередньою оцінкою, запаси нафти на новому родовищі можуть складати близько 33 мільярдів баррелів. Якщо ці запаси вдасться довести, родовище стане найбільшим з виявлених за останніх 30 років, і третім по величині в світі з тих, що нині розробляються.

Протягом дня 14 квітня 2008 року, коли було оголошено про знахідку, акції компанії Petrobras на нью-йоркській фондовій біржі додали в ціні 8,27 відсотка. Торги цінними паперами компанії закрилися на відмітці 122,18 долара за акцію, а капіталізація компанії склала 268 мільярдів доларів. При цьому на фондовій біржі в Сан-Пауло протягом дня цінні папери Petrobras подорожчали на 5,9 відсотка до 83,13 реала (49,19 долара).

Нагадаємо, що 22 січня 2008 року Petrobras оголосила про відкриття крупного родовища природного газу "Юпітер". Точні дані щодо об"ємів газу в "Юпітері" компанія не назвала, проте повідомила, що це родовище перевершує розміри нафтогазового "Тупи", виявленого в листопаді 2007 року. "Тупи" вважалося найкрупнішою знахідкою, зробленою за останніх 20 років в Бразилії, повідомляє Bloomberg.

Зараз ви читаєте новину «Бразильці знайшли третє по величині нафтове родовище в світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути