Ексклюзиви
четвер, 05 липня 2007 17:59

Борг в $1 млрд повинен повернути екс-президент Індонезії

Наступного тижня в Індонезії почнеться розгляд цивільного позову відносно колишнього президента цієї країни Сухарто. Як повідомляє агентство France Presse, про це заявив генеральний прокурор Індонезії Дахмер Мунтхе (Dahmer Munthe).

Сухарто раніше вдалося уникнути кримінального переслідування в зв"язку звинуваченнями в розкраданнях мільярдів доларів з державної скарбниці. Тепер прокуратура збирається вимагати від Сухарто і від контрольованого ним фонду Supersemar Foundation відшкодування збитку на суму 11,5 трильйона індонезійських рупій (1,3 мільярда доларів) і невідомої поки суми в доларах.

За цивільним позовом проходитимуть 25 свідків, сказав генпрокурор, який відзначив, що матеріали для подання до суду практично готові.

Сухарто правив країною майже тридцять років, з 1967 по 1998 роки. У 2000 проти нього було збуджено справу про корупцію. Сухарто звинувачували в неправомірному використанні мільйонів доларів з добродійних фондів. Проте звинувачення із старого політика ( цього року йому виповнилося 86 років) були зняті у зв"язку з його хворобою.

Генпрокурор Мунтхе заявив, що проти Сухарто будуть висунуті аналогічні позови у зв"язку з розкраданнями в ще шести фондах, що належать йому, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Борг в $1 млрд повинен повернути екс-президент Індонезії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути