субота, 05 травня 2007 14:43

Бомж з Бостона спалив ділянку мережі Internet2

Пожежа на мосту Бостона Longfellow обірвала зв"язок на ділянці експериментальної мережі Internet2 від Бостона до Нью Йорка, повідомляє The Register. Причиною пожежі послугував недопалок сигарети, упущений бездомним жителем Бостона.

Пожежа на мосту Longfellow трапилася 1 травня 2007 року в 20:20 за місцевим часом. Про обрив зв"язку стало відомо тільки через добу. За оцінками фахівців, на відновлення комунікацій піде два дні.

Окрім оптоволоконного каналу з пропускною спроможністю 10 гигабіт в секунду, постраждала лінія метро Бостона, що проходить по мосту. Функціональність лінії метро відновили через декілька годин після закінчення гасіння пожежі.

За словами технічних фахівців консорціуму Internet2, також постраждала ділянка мережі Чикаго-Нью-Йорк, що проходить через Бостон. Поки роботи з відновлення ділянки не будуть закінчені, для зв"язку між цими містами буде використаний вашингтонський канал.

Нагадаємо, що високошвидкісна мережа Internet2 об"єднує декілька сотень освітніх і дослідницьких організацій по всьому світу. Вона була створена в 1996 році консорціумом, що складається з представників більше 200 університетів США. У грудні 2006 року дослідники встановили рекорд швидкості передачі даних за допомогою цієї мережі - 9,08 гигабіт в секунду при відстані між абонентами в 20 тисяч миль, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Бомж з Бостона спалив ділянку мережі Internet2». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути