Ексклюзиви
пʼятниця, 10 серпня 2007 08:22

Болгарських медиків в лівійській в"язниці катували

Син лівійського лідера Сеїф Аль-Іслам Каддафі заявив, що болгарські медики в період їх перебування у в"язниці в Лівії піддавалися тортурам. "Їх катували електрошоком і загрожували їх сім"ям, - заявив Каддафі. - Поліція відразу винесла всі вердикти, і розслідування не велося ні з професійної, ні з наукової точок зору".

Cин Каддафі виступив в захист невинності болгарських медиків, але відзначив, що існували дані про їх причетність до зараження лівійських дітей вірусом ВІЛ, і саме на ці дані, за його словами, спиралися судді.

Не приховуючи, що медиків катували, син лівійського лідера в той же час заявив, що більшість розповідей палестинського лікаря про тортури - брехня. Палестинець Ашраф аль-Хаджадж заявив, що визнання з нього в навмисному зараженні дітей ВІЛ-інфекцією вибили тортурами.

Лівійські власті накачували його наркотиками, катували електрикою, приєднуючи електроди до геніталій. Крім того, поліція труїла його собаками. Аль-Хаджадж має намір подати в раду з прав людини ООН скаргу проти Лівії, розповів його адвокат.

Тим часом Каддафі підтвердив, що деякі з дітей заразилися ВІЛ ще до приїзду до Лівії палестинського і болгарських медиків, передає Newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «Болгарських медиків в лівійській в"язниці катували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути