Ексклюзиви
середа, 21 листопада 2007 13:16

Болгарія та Румунія домоглися безвізового режиму від України

Болгарія та Румунія домоглися безвізового режиму від України
Кабінет міністрів під час сьогоднішнього засідання прийняв постанову про запровадження безвізового режиму для громадян Болгарії і Румунії. Україна розраховує, що сьогодні Рада ЄС ратифікує цю угоду.

Про це з повідомив міністр закордонних справ Арсеній Яценюк, посилаючись на постанову, прийняту Кабміном на засіданні в середу.

Постанова вносить відповідні зміни в Правила в"їзду іноземців і осіб без громадянства в Україну, їх виїзд з України й транзитний проїзд через її територію.

Ця постанова набуває чинності одночасно з набранням чинності угоди між Україною і Європейським союзом про спрощення оформлення віз, підписаним 18 червня 2007 року.

Болгарія й Румунія приєдналися до ЄС 1 січня.

Як повідомлялося раніше, у вересні цього року в інтерв"ю газеті Дело комісар ЄС з зовнішньої політики Беніта Ферреро- Вальднер попередила Україну про необхідність скасувати візи для Румунії та Болгарії, щоб угода про спрощення візового режиму між ЄС і Україною набрала чинності.

У відповідь представник України при ЄС Роман Шпек висловив обурення такими заявами комісара ЄС Беніти Ферреро- Вальднер, нагадавши, що ухвалене в 2005 році рішення про безвізовий режим для громадян ЄС було одностороннім актом доброї волі української сторони.

Також відразу після підписання 18 червня угод про спрощення візового режиму та реадмісію із закликами не ратифіковувати їх виступила депутат Європарламенту від Румунії Адіна-Іоана Валеан. Тоді вона закликала Єврокомісію та Раду ЄС не ратифікувати цей документ, доки Україна не скасує візи для громадян Болгарії та Румунії.

Нагадаємо, угоду про спрощення візового режиму між Україною і ЄС, а також угоду про реадмісію (повернення нелегальних мігрантів), підписали 18 червня цього року в Люксембурзі. З української сторони угоду про спрощення візового режиму підписав міністр закордонних справ України Арсеній Яценюк, а від імені ЄС – віце-президент Єврокомісії, відповідальний за питання юстиції, свободи та безпеки, Франко Фраттіні і міністр закордонних справ головуючої в ЄС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Болгарія та Румунія домоглися безвізового режиму від України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути