вівторок, 13 листопада 2007 08:34

Бойовики, знищені в Махачкалі, готували захоплення школи

За версією спецслужб, бандити знищені в понеділок в Махачкалі хотіли під час новорічного свята захопити школу в 70 метрах від свого лігва.

Співробітники правоохоронних органів вирахували лігво бойовиків за два місяці до передбачуваного теракту. Бандити засіли в 70 метрах від школи, в будинку 44-річного Імамурзи Амірбекова.

Терористи, які самі були батьками сімейств і мали малолітніх дітей, в черговий раз вибрали об"єктом свого удару школу. Вони вирішили повторити в Махачкалі бесланську трагедію, затверджує газета "Твой день".

Під час спецоперації по захопленню бойовиків було убито п"ятеро терористів і дві жінки - їхні дружини. Четверо жінок і троє дітей добровільно здалися міліціонерам, покинувши будинок ще до початку обстрілу.

У перші ж хвилини обстрілу міліціонери запропонували бойовикам здатися, але з будинку з піднятими руками вийшли тільки 4 жінки і троє малюків.

Штурм будинку, в якому засіли бойовики, тривав декілька годин підряд. До спецоперації підключилася важка бронетехніка.

Коли у відповідь автоматні черги з будівлі припинилися, будинок зруйнував БТР. Під завалами будівлі виявили тіла п"ятьох чоловіків і двох жінок, які до останнього залишалися разом з своїми чоловіками.

Обставин спецоперації по ліквідації бандитів, що забарикадувалися в одному з будинків Махачкали, офіційні власті поки не розкривають, але, як розповів виданню джерело, близьке до ФСБ, на початку листопада в правоохоронні органи надійшла інформація про те, що в місті в новорічні свята готується теракт. Співробітники МВС і ФСБ провели захоплення за гарячими слідами.

Під завалами зруйнованого будинку оперативники знайшли велику кількість зброї і боєприпасів, достатню для того, щоб здійснити крупний теракт.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики, знищені в Махачкалі, готували захоплення школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути