Ексклюзиви
пʼятниця, 25 липня 2008 10:52

Бойовики ФАРК почали звільняти заручників

Бойовики ФАРК почали звільняти заручників

Колумбійське угруповання ФАРК, за даними Міжнародного комітету Червоного Хреста, звільнило вісім з 10 заручників, викрадених минулого тижня.

Ці люди були захоплені на борту судна, що йшло по річці Атрато в провінції Чоко на заході Колумбії. За тих двох заручників, яких бойовики поки залишили у себе, вони, як вважає влада, незабаром зажадають викуп.

Це перший акт звільнення полонених угрупованням ФАРК з початку липня, коли в ході операції колумбійські військові звільнили 15 заручників, в числі яких була сенатор Інгрід Бетанкур, громадянка Колумбії й Франції, що провела в полоні у бойовиків більше шести років.

Ана Люсія Чаверра, одна з відпущених на свободу в четвер, говорить, що змінила свою думку про людей з ФАРК. "У мене було інше враження про бойовиків, але тепер воно змінилося, тому що вони ставилися до нас із повагою", - говорить вона.

Добровільне звільнення заручників бойовиками свідчить, що угрупування ФАРК поки не втратило віру в можливість співпраці з Червоним Хрестом, який у цьому випадку діяв як посередник.

"Вони ставилися до нас із повагою"

"Ця операція стала можливою завдяки прихованому діалогу між зацікавленими сторонами, - говорить Ів Еллер, представник Міжнародного комітету Червоного Хреста в Колумбії. - Ми продовжуємо працювати як нейтральний посередник".

Нагадаємо, що 21 липня громадянка Колумбії й Франції Інгрід Бетанкур, нещодавно звільнена з шестирічного полону у бойовиків колумбійського угрупування Фарк, очолила масову демонстрацію в центрі Парижа. Вона звернулася до колумбійських повстанців з проханням звільнити решту заручників. Сама Інгрід Бетанкур на момент викрадення, у 2002 році, була кандидатом на пост президента Колумбії.

Ліва повстанська армія ФАРК - "Революційні озброєні сили Колумбії" - вже 40 років веде партизанську війну для встановлення в країні марксистського режиму. Бойовики продовжують утримувати в заручниках більше 700 чоловік, зокрема більше 40 відомих, повідомляє Бі-Бі-Сі

Зараз ви читаєте новину «Бойовики ФАРК почали звільняти заручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути