неділя, 25 листопада 2018 15:31

Бляхарі мітингують: розповіли про ситуацію на пропускних пунктах
6

Фото: facebook.com/EvgeniyPlinskiy

Власники євроблях продовжують свої протести поблизу пунктів пропуску у Волинській, Львівській та Закарпатській областях. Рух транспорту там ускладнений.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в коментарі "112 Україна".

"Власники автівок із іноземною реєстрацією частково або повністю перекривають на різних відстанях від пунктів пропуску - як у безпосередній близькості, так і за декілька кілометрів - автошляхи. На місцях поруч із громадянами знаходяться екіпажі Національної поліцї, які проводять роз'яснювальну роботу, щоб мітингувальники не перешкоджали руху.

Державна прикордонна служба створила ситуативні групи, щоб відслідковувати ситуацію в режимі онлайн. Підняті додаткові сили, які перебувають у готовності для недопущення будь-яких провокацій на кордоні", - сказав Демченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова спільноти євробляхерів спалив свою іномарку

Сьогодні, 25 листопада, набули чинності закони, які дозволяють розмитнити автомобілі на іноземній реєстрації, ввезені в Україну з порушенням законодавства. Через нові процедури розмитнення власники євроблях почали перекривати дороги.

Нові закони зменшують акциз на розмитнення легкових автомобілів і посилюють відповідальність за порушення митних правил для осіб, які ввозять в Україну авто в режимі транзиту або тимчасового ввезення. Нові штрафи почнуть діяти після 180 днів з дня набуття законами чинності. Таким чином, за півроку дії закону всі авто на іноземній реєстрації мають бути або розмитнені, або вивезені. Разом з тим, власники таких авто упродовж перших 90 днів дії закону зможуть розмитнити їх зі знижкою.

Зараз ви читаєте новину «Бляхарі мітингують: розповіли про ситуацію на пропускних пунктах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути