середа, 11 липня 2007 20:37

Блискавка ударила у віз на Волині: загинув 14-річний підліток

10 липня близько 08:00 поблизу сіла Смідин Маневицького району Волинської області блискавка потрапила у віз, на якому троє жителів сіла Сідлище їхали на сінокіс. Внаслідок удару грозового розряду загинув 14-річний хлопчик. Про це повідомила прес-служба МНС.

Блискавка найчастіше вражає на полі, лузі і берегу річки. Вона ударяє у високі горби, каміння, тому краще перечекати грозу в низині. МНС радить уникати глинистих ґрунтів, оскільки глина володіє великою електропровідністю. "Якщо гроза застала вас в лісі, краще всього зупинитися на галявині між дерев, але не менше ніж за 15 метрів від них. Найбільш небезпечними є дуб, тополя, ялина і сосна. Дуже рідко блискавка б"є у вербу і клен, і майже ніколи в кущ. Вимикайте мобільний телефон, оскільки його сигнал здатний притягати розряд. Не купайтеся під час грози. Дуже небезпечні металеві предмети, тому знаходитися поряд з ними не слід. Зніміть і заховайте прикраси, годинник і браслет", - радить МНС.

Блискавки зазвичай вражають в людське серце, яке має підвищену електропровідність. Люди виживають, якщо їм своєчасно надати реанімаційну допомогу. Це може зробити будь-хто. Спочатку треба завдати потерпілому так званого прекардіального удару - сильний удар кулаком по грудині. Часто цього буває достатньо, щоб відновити роботу серця і вивести людину зі стану клінічної смерті. Потім треба перейти до штучного дихання і непрямого масажу серця. Після цього хворого необхідно відвезти в лікарню, передає АМИ "Новости-Украина".

Зараз ви читаєте новину «Блискавка ударила у віз на Волині: загинув 14-річний підліток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути