Ексклюзиви
неділя, 24 червня 2007 10:29

Блер хотів зняти майбутнього прем"єра Британії з поста

Прем"єр-міністр Великобританії Тони Блер два роки тому намагався нашкодити політичній кар"єрі міністра фінансів країни Гордона Брауна, який через декілька днів повинен змінити Блера на його посту.

Тони Блер планував "потопити" політичну кар"єру Гордона Брауна, усунувши його з посади міністра фінансів в 2005 році. З"явилися документи з урядового архіву, що свідчать про пошук британським прем"єром нового міністра фінансів і також перелік якостей і характеристик, якими повинен був володіти новий міністр. Свого часу прихильники Блера звинувачували Брауна в нездатності налагодити процес узгодженої роботи команди міністерства.

У плани Блера входило переміщення Брауна на менш значущий пост для подальшого зменшення його впливу в політичних колах Британії.

Дані, що відкрилися, підтверджують давні підозри союзників Брауна про те, що британський прем"єр протягом декількох років вів таємну навмисну боротьбу проти міністра фінансів. Британський прем"єр намагався з першого дня перебування Брауна на своєму посту "розколоти" структуру міністерства фінансів і передати більшість ключових повноважень у відомство інших міністерств.

Минулого тижня в британській пресі також з"явилися повідомлення про те, що дружина британського прем"єра Чері Блер свого часу настійно радила йому "потопити" Брауна, і, що прем"єр ділився подібного роду планами з своїми друзями.

Блер офіційно покине пост прем"єр-міністра Великобританії в середу 27 червня, незадовго до цього передавши керівництво правлячою партією лейбористів, у стані яких очевидний розкол, Брауну, пише "The Independent".

Зараз ви читаєте новину «Блер хотів зняти майбутнього прем"єра Британії з поста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути