Ексклюзиви
середа, 23 липня 2008 09:14

Біолог засунув руку в пащу акули (ФОТО)

Засунути руку в пащу акули? Таке може приснитися тільки в страшному сні! Але австралійський морський біолог Джон Натолі зробив цей подвиг наяву.

Коли цю величезну рибину побачили біологи- аквалангісти, вона більше була схожа на свого побратима - рибу-меч - в боці стирчав крюк, а з рота - сталева лозина приблизно в метр завдовжки.

Нещасна сіра акула триметрової довжини проковтнула гігантський риболовецький крюк. Такими гарпунами рибаки затягують на борт катерів величезну рибу. Схоже, що і цю тварину, яка відноситься до зникаючих видів, хтось намагався незаконно убити.

Учені акуратно, щоб не розсердити акулу, накинули на неї ласо і потім помістили в пластиковий контейнер, спеціально сконструйований для таких цілей. У човні їй укололи снодійне, щоб "щелепи" поводилися сумирно.

Джон Натолі виявився тим смільчаком, який погодився засунути до плеча руку в пащу триметрової хижачки.

"Я розумів, що знаходжуся в безпеці, але все одно було страшно. У цих же хижаків зуби, як бритви, і дуже сильні щелепи", - розповів відважний Джон.

Через крюк, що стирчить, акула не могла харчуватися. Тому їй терміново треба було допомогти.

Перш ніж акулу відпустили назад в океан, їй імплантували чіп, щоб учені могли стежити за подальшим розвитком хижачки і щоб краще вивчити характер цих риб, повідомляє ТОПНьюз.ру.

Зараз ви читаєте новину «Біолог засунув руку в пащу акули (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути