пʼятниця, 30 листопада 2007 10:17

Бін Ладен закликав європейців забиратися з Афганістану

Телеканал Al-Jazeera оприлюднив нове аудіозвернення Усами бін Ладена, в якому лідер міжнародної терористичної організації "Аль-Каїда" закликав країни Європи припинити сприяння військовій операції США в Афганістані. "Жертвами ваших бомбардувань стають здебільшого жінки та діти, – говориться в аудіозверненні, яке цитує РІА "Новини". – Ви, знаючи, що наші жінки не воюють, обстрілюєте їх навіть під час святкувань, щоб порушити моральні принципи війни".

За словами лідера "Аль-Каїди", країни Європи вчинили б мудро, якби скоріше закінчили свою участь у військових операціях у Афганістані, коли міць США в цій країні неухильно знижується.

"Час впливу Америки слабшає, тож вам краще натиснути на своїх лідерів, щоб вони змінили свою політику", – сказав "терорист номер один". "Подія на Манхеттені була відповіддю на агресію американо-ізраїльського альянсу, спрямовану проти наших людей у Палестині й Лівані, і я один відповідальний за підготовку цих атак", – наголосив бін Ладен.

Американські фахівці підтвердили достовірність аудіозапису, на якій Усама бін Ладен закликає європейські країни відмовитися від участі у війні в Афганістані. "Голос на плівці, схоже, належить бін Ладену", – повідомив журналістам експерт у сфері боротьби з тероризмом. Залишається невідомим, коли саме був зроблений цей запис, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Бін Ладен закликав європейців забиратися з Афганістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути