Ексклюзиви
пʼятниця, 11 липня 2008 10:34

Біля берегів Тайваню стався землетрус

Біля берегів китайського острова Тайвань в п"ятницю стався землетрус магнітудою 5,1, повідомляє новинний портал Sina з посиланням на острівну сейсмослужбу.

Удар підземної стихії стався близько 11 ранку за місцевим часом. Епіцентр підземних поштовхів знаходився в 55 кілометрах від узбережжя острова. Коливання ґрунту відчувалися в його адміністративному центрі - Тайбеї. Їх магнітуда варіювалася від 1 до 2.

Найсильніший удар підземної стихії обрушився на Тайвань у вересні 1999 року. В результаті землетрусу магнітудою 7,6 під розвалинами тоді загинули близько 2,4 тисяч осіб. У грудні 2006 року підземні поштовхи пошкодили шість підводних кабелів біля узбережжя острова, внаслідок чого в багатьох країнах Азії на декілька тижнів урвався інтернет-зв"язок.

12 травня в материковій частині Китаю стався найбільш руйнівний за останні 30 років землетрус. Епіцентр підземних поштовхів магнітудою 8,0 знаходився в південно-західній провінції Сичуань. За останніми даними, підземна стихія забрала більше 69 тисяч життів. Влада не виключає, що цифра може збільшитися до 80 тисяч осіб, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Біля берегів Тайваню стався землетрус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути