неділя, 27 січня 2008 16:23

Біля берегів Сомалі пірати захопили іноземне судно

Пірати Сомалі захопили риболовецьке судно іноземної держави.

Старійшина місцевого села розповів, що напад був здійснений напередодні біля побережжя Пунталенд (Puntland, невизнана держава на північному сході Сомалі) поблизу його села Сейла. Старійшина не має інформації щодо власності і державної приналежності захопленого судна.

Згідно з доповіддю Міжнародного морського бюро (ММБ), біля берегів Сомалі за минулий рік пірати напали на 31 корабель. Вони відкривали стрілянину з гранатометів і автоматів і, наближаючись до жертв на крупних суднах, спускали на воду невеликі човни і катери. Зазвичай, коли пірати захоплювали іноземні судна, вони вимагали викуп за корабель і його команду.

Берегова лінія Сомалі протягнулася більш ніж на 3 тисячі кілометрів. Поблизу кордонів країни, яка фактично розпалася на початку 1990-х років і де вже 16 років не припиняються криваві зіткнення, пролягають ключові маршрути з Червоного моря в Індійський океан, повідомляє в неділю агентство "Рейтер"

Зараз ви читаєте новину «Біля берегів Сомалі пірати захопили іноземне судно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути