пʼятниця, 25 січня 2008 18:06

Більшість вертольотів британської армії непридатні до використання

Більшість вертольотів британської армії не в змозі виконувати бойові завдання, повідомляє TheTelergraph з посиланням на британських військових.

Зокрема, з сорока вертольотів "Чінук" боєготові 17 машин, з 60 новітніх багатоцільових вертольотів "Мерлін" - 20, а з 67 бойових вертольотів "Апач" британської армійської авіації - 25 машин.

Причиною низької боєготовності парку британських вертольотів є недостатнє фінансування. Зниження витрат на підтримку техніки в справності привело до того, що вертольоти, що вийшли з ладу, часто розбираються на запчастини для підтримки в боєготовому стані решти машин.

На думку представників опозиції та офіцерів озброєних сил, така ситуація може привести до зростання втрат британських військовослужбовців в "гарячих точках" через відсутність можливості виділити вертольоти для вогняної підтримки операції та для порятунку поранених, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Більшість вертольотів британської армії непридатні до використання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути