Ексклюзиви
середа, 09 квітня 2008 18:00

Більше половини українців схвалює смертну кару

Більше половини українців схвалює застосування страти за скоювання особливо тяжких злочинів.

Про це свідчать результати опитування громадської думки, оприлюднені сьогодні на прес-конференції в Києві генеральним директором компанії ТОВ "ФОМ - Україна" Олександром Бухаловим.

Зокрема, застосування страти за скоювання особливо тяжких злочинів схвалюють 51,4% опитаних, 33,6% - не схвалюють, 15% - громадян важко з відповіддю.

Опитівання проводилося компанією "ФОМ-УКРАЇНА" з 28 березня по 6 квітня 2008 року. Методом інтерв"ю по місцю мешкання було опитано 2 тисячі респондентів в 160 населених пунктах України. Погрішність вибірки +/- 2,2%.

Нагадаємо, що 19 березня Верховна рада України не підтримала в першому читанні проект закону "Про внесення змін до Кримінального і Карно-процесуального кодексів України (щодо видів покарань)", внесений лідером фракції КПУ Петром Симоненко.

"За" проголосували 49 народних депутатів при необхідних 226 з 447, зареєстрованих в залі. Не голосували у повному складі фракції "Наша Україна - Народна самооборона", БЮТ. За даний законопроект висловилися 11 народних депутатів з фракції Партії регіонів, 11 - з Блоку Литвина, і у повному складі фракція КПУ.

Законопроект пропонував застосовувати страту за навмисні вбивства при обтяжливих обставинах. Ним передбачалося, що такі справи повинні розглядатися судом за участю присяжних. Крім того, передбачалося з метою недопущення судових помилок не виконувати протягом 6 місяців вирок, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Більше половини українців схвалює смертну кару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути