пʼятниця, 03 жовтня 2008 16:28

Білоруський ЦВК затвердив підсумки парламентських виборів

Центрвиборчком Білорусі затвердив результати виборів в нижню палату парламенту, що пройшли 28 вересня 2008 року. Вибори визнані такими, що відбулися у всіх виборчих округах. Перше засідання Палати представників призначене на 27 жовтня, повідомляє "Телеграф".

До парламенту було обрано 110 депутатів, але жоден з представників опозиції в ньому місця не отримав. Глава ЦВК Лідія Ермошина висловила у зв"язку з цим співчуття, відзначивши, що "партій у нас так небагато". Вона пообіцяла врахувати критику спостерігачів ОБСЄ, підтвердивши обіцянку президента Олександра Лукашенка попрацювати над помилками.

Ставлення спостерігачів до виборів Ермошина висловила таким чином: "Якщо до дня виборів все йшло рівно - сірий колір, в день виборів було так добре, що колір доходив до білого, в ніч у момент підрахунку голосів - іноді темно".

Глава ЦВК також розповіла, що проведення всіх виборів в один тур дозволило заощадити шість мільярдів рублів, що будуть розділені в якості грошового заохочення між членами виборчих комісій.

Раніше секретар ЦВК Микола Лозовік заявив, що скарги на фальсифікацію виборів опозиційних політиків, які програли, ніяк не вплинуть на їхні підсумки. Він підкреслив, що істотних фактів порушень виявлено не було. За даними "Хартія"97", в 110 виборчих округах з 264 кандидатів опозицію представляли сто осіб.

Зараз ви читаєте новину «Білоруський ЦВК затвердив підсумки парламентських виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути