Ексклюзиви
вівторок, 25 березня 2008 11:32

"Білорусь узяла курс на конфронтацію та ізоляцію"

Офіційний представник держдепартаменту США Шон Маккормак заявив, що американська адміністрація висловлює жаль з приводу того, що Білорусь "вибрала шлях конфронтації та ізоляції". При цьому він відзначив, що США цінують прямі контакти між американцями і білорусами і не перешкоджатимуть в"їзду громадян Білорусі до Сполучених Штатів.

"Нажаль, дії білоруської влади показують, що Білорусь вибрала шлях конфронтації і ізоляції замість шляху взаємодії і демократичних реформ", - йдеться в заяві Шона Маккормака.

"Ми хотіли б мати інші взаємини з Білоруссю, але це може відбутися тільки тоді, коли уряд Білорусі продемонструє повагу прав людини і основоположних свобод".

За словами Шона Маккормака, на вимогу білоруської влади кількість персоналу американського посольства в Мінську буде скорочена вдвічі. При цьому тимчасово буде припинена видача віз, а посольство "надаватиме послуги всім американським громадянам в Білорусі".

"Ми також жалкуємо про закриття режимом в Мінську декількох наших "американських куточків". Ці ресурси, що знаходяться в місцевих бібліотеках, забезпечують доступ до поточної і достовірної інформації про США через підбірки книг та інтернет", - вказується в заяві представника США. РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «"Білорусь узяла курс на конфронтацію та ізоляцію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути