Ексклюзиви
понеділок, 18 лютого 2008 16:59

Бійку міліції в Ужгороді намагалися розборонити бандюки

В Ужгороді, де біля ресторану "Деця у нотаря" сталася феєрична бійка даїшників із "Беркутом" – загалом брали участь більше 100 осіб, місцевий люд має свою версію інциденту: "силовиків" із двох відомств намагалися розборонити... звичайні бандюки.

Усе почалося 6 лютого цього року в ужгородському ресторані "Деца у нотаря", де двадцять бійців спецпідрозділу "Беркут" влаштували банкет. Тут же відпочивали і працівники закарпатської Державтоінспекції, які після завершення "місячника" оперативно–розшукових заходів на дорогах проводжали своїх кіровоградських колег. І "даішники", і "беркутівці" були в цивільному і навіть зсілися за одним столом. "Разом їх налічувалось десь тридцять осіб, — стверджує співвласник ужгородського ресторану "Деца у Нотаря" Павло Чучка. — Гарячі молоді хлопці випили... Аж раптом невідомо з яких причин між ними спалахнула суперечка..." Завзяті хлопці готувалися до бійки, тому офіціанти вигнали їх на вулицю. Там, каже пан Павло, і почалася "конкретна бійня": "Махали руками, зброєю, витягали палки з наших плотів! Та, слава Богу, не стріляли". А згодом розігріті "вояки" викликали підмогу.

Очевидці переказують, що далі у ситуацію втрутився загадковий громадянин Л., який начебто банкетував поряд із "беркутівцями". Саме він і викликав до ресторану "бритоголових" з бейсбольними битками, які почали лупцювати співробітників ДАІ. "Насправді прізвище цього громадянина Лехман, — пояснює Павло Чучка. — Це закарпатець, місцевий кримінальний авторитет і просто бандюга. Він "тримає" будівельний бізнес і бригади. А того вечора викликав бандюків..." Загалом біля ресторану зібралося 100—150 осіб. Коли ж прибули представники ужгородського міськвідділу міліції, частина чоловіків втекла.

У правоохоронців є своє трактування подій у ресторані. Начальник Держдепартаменту ДАІ МВС України Сергій Коломієць узагалі заперечує бійку. "Працівники нашого відомства вечеряли за одним столом зі співробітниками "Беркута". Усі були не при виконанні службових обов"язків", — розповів пан Коломієць. У якийсь момент, за його словами, до ресторану зайшов раніше судимий громадянин Лехман, який "почав ображати "Беркут", мовляв, колись бійці спецпідрозділу начебто його затримували. Правоохоронці не стали терпіти образ і викликали своїх тверезих колег, які працювали на той час у наряді. У відповідь Лехман теж не зволікав, викликавши "своїх хлопців" із битками.

Те, що нетверезі міліціонери в момент бійки мали табельну зброю, Сергій Коломієць не заперечує. "Вогнепальну зброю мали кіровоградські співробітники ДАІ. Адже вони поверталися з патрулювання додому, тому, відповідно, були озброєні", — пояснює він.

"Нетверезий громадянин ображав правоохоронців нецензурною лайкою і намагався витягти працівників міліції на вулицю "поговорити", — підтвердив слова головного "даішника" заступник керівника Центру громадських зв"язків МВС України Ярослав Мазуркевич. — Водночас до ресторану прибув наряд ужгородського міськвідділу міліції, який теж викликали присутні. Тоді конфлікт і вичерпався". Як повідомив пан Музиченко, Лехмана одразу ж затримали та доставили до міськвідділу для пояснень, і наразі вирішується питання порушення проти нього кримінальної справи за статтею "хуліганство".

У місцевого ж люду своя версія: "силовиків" із двох відомств намагалися розборонити звичайні бандюки. Така у нас країна, цікава, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Бійку міліції в Ужгороді намагалися розборонити бандюки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути