понеділок, 14 квітня 2008 10:50

Берлусконі знову може стати прем"єром Італії

Берлусконі знову може стати прем"єром Італії
Сьогодні італійці знову прийдуть на виборчі дільниці - за традицією, вранці в понеділок голосування продовжується. На виборах до парламенту зберігається інтрига - даних про явну перевагу будь-якого руху поки немає. За відомостями італійської преси, заснованими на опитуваннях, трохи попереду Сильвіо Берлусконі і його партія "Народ свободи" - 40% голосів. А відразу за ним, з відривом всього в 2,5%, йде Демократична партія Вальтера Вельтроні.

Саме між цими двома політиками, як вважають експерти, і розвернеться боротьба за крісло прем"єра. При тому, що не дивлячись на різницю політичних поглядів, Берлусконі і Вельтроні однаково обіцяли виборцям провести реформи, підвищити пенсії і забезпечити безпеку на Апеннінах. Основною темою передвиборних кампаній обох протиборчих блоків були обіцянки оновлення у всіх сферах життя.

Шанс пройти до парламенту відмічений ще у принаймні двох рухів: це "Лівий блок" Фаусто Бертінотті і центристи під керівництвом П"єра Фердінандо Касині.

При цьому, згідно з новими правилами голосування, на дільниці з собою заборонено брати фото- і відеокамери, а також мобільні телефони з фотоапаратами - щоб уникнути фотозвітів про голосування перед замовниками, які оплачують голоси виборців, повідомляє euronews.net.

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі знову може стати прем"єром Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути