вівторок, 15 квітня 2008 13:07

Берлусконі повертається (ФОТО)
6

Сильвіо Берлусконі заявив, що готовий як наступний глава уряду Італії співпрацювати з лівою опозицією на користь країни.

У телефонному інтерв"ю національному телебаченню Берлусконі заявив, що дуже розчулений попередніми результатами і довірою виборців. Черговий мандат він вважає великою відповідальністю.

Майбутній прем"єр готовий "присвятити всі свої можливості" вирішенню найболючіших проблем сьогоднішнього дня - зокрема, кризи з прибиранням сміття, важкого становища багатьох сімей, престарілих і молоді, дефіциту нового житла і назрілих реформ державного управління, податкової системи, освіти і охорони здоров"я.

За словами Берлусконі, отриманий ним дзвінок з поздоровленнями від суперника був коротким - Лідер лівоцентристської коаліції Вальтер Вельтроні обмежився побажаннями успіху. Також Вельтроні визнав поразку на дострокових парламентських виборах, проте відзначив значний прогрес лівих сил в порівнянні з показниками 7-річної давнини.

Виступаючи перед прихильниками в штаб-квартирі Демократичної партії, лівоцентрист заявив про свою готовність продовжувати боротьбу за реалізацію лівої програми як лідера основної сили опозиції.

Слід зазначити, що вперше в історії сучасної Італії комуністи, зелені і соціалісти не пройшли до парламенту.

Невдача спіткала і партію правих на чолі з Даніелою Сантанке. Вона не пройшла до парламенту. Зменшилось представництво "Партії центру".

Правоцентристський блок Сильвіо Берлусконі офіційно визнаний переможцем парламентських виборів в Італії. У верхній палаті парламенту - Сенаті - коаліція Берлусконі отримала 168 місць, притому що для ухвалення рішень необхідні голоси 158 сенаторів. Лівоцентристи і центристи отримали тільки 130 місць в Сенаті.

Тепер правоцентристи зможуть сформувати власний уряд, а Берлусконі знову зайняти пост прем"єра.

Фото Reuters, AP

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі повертається (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути