четвер, 08 травня 2008 19:09

Берлусконі офіційно очолив уряд Італії

В четвер Сильвіо Берлусконі втретє офіційно вступив на посаду прем"єр-міністра Італії, повідомляє агентство AFP.

Напередодні вступу на посаду Берлусконі завершив формування нового, правоцентристського кабінету міністрів. Фактично він отримав право очолити уряд після підведення підсумків парламентських виборів, які відбулися 13-14 квітня. На цих виборах партія Берлусконі отримала гучну перемогу.

Очікується, що одним з основних пунктів порядку денного нового уряду найближчим часом стане ситуація в Неаполі, де в кінці 2007 року переповнилися всі звалища. У вівторок Єврокомісія подала на Італію до Європейського суду за недостатньо оперативне розв"язання "сміттєвої кризи".

В січні 2008 року Сенат виніс попередньому прем"єр-міністрові Італії Романо Проді вотум недовірі, у зв"язку з чим той пішов у відставку. Незабаром після цього був достроково розпущений і сам Сенат, оскільки він не зміг сформувати тимчасовий уряд для управління країною в умовах кризи. Сильвіо Берлусконі, який став прем"єр-міністром, вже займав цей пост в 1994 і в 2001-2006 роках, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі офіційно очолив уряд Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути