пʼятниця, 09 жовтня 2009 14:54

Берлусконі накинувся на Наполітано

Берлусконі накинувся на Наполітано

Прем"єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі вчора насварив своїх огудників і пообіцяв залишитися при владі до кінця терміну, хоча його позбавили правової недоторканності за ситуації, коли йому загрожує нова низка кримінальних справ, повідомляє The Independent. "Берлусконі виступив з безпрецедентними нападками на президента Італії Джорджо Наполітано, який наважився заявити, що прем"єрові слід було б поважати рішення суду вищої інстанції", - пише кореспондент Майкл Дей.

"Ми знаємо, на чиїй стороні президент", - сказав Берлусконі, на що в канцелярії президента відповіли, що Наполітано знаходиться на стороні конституції.

"Прем"єрові загрожує судове переслідування, як мінімум, за трьома справами - за звинуваченням в підкупі британського адвоката Девіда Міллса, щоб той надав в суді помилкові свідчення, у зв"язку з ухилянням від сплати податків і "подвійною бухгалтерією" при покупці прав на покази телепередач його компанією Mediaset і у зв"язку зі спробами підкупу сенаторів-опозиціонерів", - пише газета.

"Судові розгляди самі по собі не примусять Берлусконі до відставки, але його репутація підмочена. Ерозія довіри суспільства до влади продовжиться", - передрік політолог з Риму Франко Павончелло.

InoPressa.ru

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі накинувся на Наполітано». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути