Ексклюзиви
понеділок, 03 листопада 2008 13:36

Бензин подешевшав відразу на 40 копійок

Минулого тижня уряд переконав нафтотрейдерів понизити ціни на 1 грн.: спочатку на 40 копійок, а потім до початку грудня ще на 60 копійок. На думку більшості фахівців, до кінця листопада ціна пального замре на такій відмітці.

"Все залежатиме від трейдерів, але чекати, що вони поступово протягом листопада збиватимуть ще 60 коп., думаю, не варто. Швидше за все, трейдери зволікатимуть здешевлення до останнього і воно відбудеться тільки з 1 грудня відразу на 60 копійок", вважає замдіректора НТЦ "Психея" Геннадій Рябцев, при цьому роблячи поправку на курс долара. Адже, якщо він підскочить ще вище, то пальне може більше і не дешевшати.

Цю думку розділяє і виконавчий директор UPECO Сергій Куюн: "Поки що курс долара був стабілізований, і прогноз хороший. Це дає можливість трейдерам знижувати ціни. Але якщо американська валюта підскочить хоч би до 6,30 6,50 грн., подальше здешевлення палива буде під питанням", заявив Куюн, повідомляє censor.net.ua.

Дешевшає і дизпаливо. Тиждень тому ДТ коштувало в середньому 6,40 грн./л, минулого тижня подешевшало до 6,15-6,20 грн./л. А вже позавчора в столиці його вартість склала 5,75 5,80 грн./л. А найдешевше в країні паливо по колишньому в Дніпропетровську. Там літр А-95 як і раніше коштує 4,8 4,95 грн./л.

Зараз ви читаєте новину «Бензин подешевшав відразу на 40 копійок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути