Ексклюзиви
середа, 27 червня 2007 10:10

Бенедикт XVI змінив правила обрання Папи

Бенедикт XVI відновив старі правила, відповідно до яких для обрання Папи Римського необхідно дві третини голосів кардиналів-вибірників. Ці норми проголошені в указі "Motu proprio", підписаному понтифіком 11 червня і опублікованому днями ватиканською газетою "Osservatore romano".

Раніше вибори Папи регулювалися апостольською конституцією "Universi Domini Gregis", підписаною Іоанном Павлом II в 1996 році. Відповідно до цього документа після 33 або 34 турів голосування Папи міг бути вибраний абсолютною більшістю голосів.

В указі Бенедикта XVI наголошується, що після ухвалення конституції 1996 року його попередник неодноразово отримував прохання повернутися до колишніх норм, відповідно до яких для обрання Папи було потрібно дві третини голосів.

Відповідно до указу Бенедикта XVI після 33 або 34 безрезультатних турів виборів слід провести ще один тур, в якому візьмуть участь тільки два кардинала-"фаворита". При цьому для обрання Папи потрібно дві третини голосів. Самі кардинали, що вийшли в останній тур, голосувати вже не зможуть, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Бенедикт XVI змінив правила обрання Папи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути