четвер, 20 грудня 2007 08:36

Белград пред"явить позови країнам, які визнали незалежність Косова

Белград загрожує позовами країнам, які визнають "односторонню" незалежність Косова. Про це заявив прем"єр-міністр Сербії Воїслав Коштуніца державному сербському радіо з Нью-Йорка, де брав участь у засіданні Ради Безпеки ООН, присвяченому цьому питанню.

За словами Коштуніци, подібна незалежність Косова і порушення резолюції 1244 Ради безпеки ООН здатна привести світ до кризи. Не "можна забувати, що мир і стабільність на планеті можуть базуватися тільки на визнанні принципів статуту ООН, які передбачають суверенітет і територіальну цілісність держав", - сказав сербський прем"єр.

"Деякі члени РБ, перш за все США, відверто опираються дотриманню норм міжнародного права і, зокрема, переговорному принципу вирішення косовської проблеми", - відзначив він.

Водночас, Коштуніца наголосив, що "радий, що почув у штаб-квартирі ООН, оскільки значне число членів Ради безпеки підтримало позицію Белграда щодо того, що будь-які конфліктні ситуації треба вирішувати переговорами", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Белград пред"явить позови країнам, які визнали незалежність Косова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути