Ексклюзиви
четвер, 14 лютого 2008 09:51

Бельгійці збирають підписи проти відправки солдатів до Афганістану

Фламандський рух за мир Vlaamse vredesbeweging, підтриманий іншими пацифістськими організаціями Бельгії, організував на своєму сайті в Інтернеті збір підписів під петицією проти відправки до Афганістану як підкріплення міжнародним миротворчим силам ISAF бельгійських солдатів і літаків-винищувачів F-16, повідомили в середу місцеві ЗМІ.

Електронні підписи під відозвою, яку буде передано міністрові оборони Бельгії, може поставити будь-який громадянин країни.

Автори петиції відзначають, зокрема, що оскільки відправка до Афганістану винищувачів належить до розряду військової операції, рішення про це повинне пройти обговорення в парламенті Бельгії.

Міністр оборони США Роберт Гейтс направив минулого тижня колегам по НАТО листа, в якому зажадав від них більшого внеску до боротьби проти руху "Талібан" в Афганістані.

Уряд Бельгії вирішив направити з 1 жовтня 2008 року на південь Афганістану близько 140 солдатів і чотири винищувачі F-16.

В Афганістані в складі ISAF знаходиться обмежений бельгійський військовий контингент з близько 300 десантників, яким доручена охорона аеропорту Кабула, повідомляє РИА Новости.
Зараз ви читаєте новину «Бельгійці збирають підписи проти відправки солдатів до Афганістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути