Ексклюзиви
четвер, 12 квітня 2007 16:50

Батьки, які палять, народжують дівчаток

За даними британських дослідників, в сім"ях, де обидва батьки палять, хлопчики народжуються майже вдвічі рідше, ніж дівчатка.

Співробітники Школи тропічної медицини в Ліверпулі, Великобританія, зібрали дані про 9000 вагітних жінок, що спостерігалися в лікарнях з 1998 по 2003 роки. За даними учених, у жінок, що продовжували палити під час вагітності, хлопчики народжувалися майже на третину рідше, ніж у тих, які не палили. Крім того, якщо під час вагітності продовжувала палити не тільки майбутня мати, але і її партнер, шанси на народження хлопчика зменшувалися майже на 50%.

Останнє спостереження, відзначають автори дослідження, свідчить про те, що дію на протікання вагітності надає не тільки активне, але і пасивне куріння.

На думку учених, занижена вірогідність народження хлопчиків у батьків, що палять, пов"язана з тим, що ембріони чоловічої статі в цілому відрізняються меншою життєздатністю. Через це, зокрема, хлопчиків завжди народжується дещо менше, ніж дівчаток. Шкідливі речовини, що містяться в тютюновому димі, негативно позначаються на внутрішньоутробному розвитку плоду у будь-якому випадку, проте вони роблять загибель ембріона чоловічої статі в утробі матері ще вірогіднішою, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Батьки, які палять, народжують дівчаток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути