Ексклюзиви
субота, 12 липня 2008 15:30

Барак Обама засудив бін Ладена до страти

Кандидат в президенти США від Демократичної партії сенатор Барак Обама заявив в п"ятницю, що терорист Осама бін ладен за свою діяльність заслуговує вищої міри покарання у вигляді страти, уточнивши проте, що для початку його слід все-таки зловити, повідомляє AFP.

 

"Я не фанат страти. Я вважаю, що вища міра покарання повинна бути застосована тільки в крайніх випадках. Проте, я упевнений, що той, хто спланував і організував вбивство трьох тисяч американських громадян, сповна заслуговує цього", - заявив Обама в інтерв"ю CNN, нагадуючи, хто стояв за терактами 11 вересня.

 

Він, проте, уточнив, що стратити бін Ладена вдасться лише тоді, коли  його спіймають, і він з"явиться перед американським правосуддям. Обама також додав, що, розв"язавши війну в Іраку, США надали зайву свободу "Аль-каїдї", і наслідки цього тепер видно в Афганістані.

 

Раніше Обама неодноразово заявляв, що у разі свого обрання президентом він в найкоротші терміни відкличе війська з Іраку з тим, щоб потім послати їх до Афганістану, де вони, на його думку, зараз більше потрібні унаслідок збільшеної активності терористів в регіоні

Зараз ви читаєте новину «Барак Обама засудив бін Ладена до страти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути