Ексклюзиви
вівторок, 05 серпня 2008 13:57

Барак Обама закликав відкрити стратегічні нафтові запаси США

Кандидат в президенти США від Демократичної партії Барак Обама виступив за продаж 70 мільйонів баррелів нафти із стратегічних нафтових запасів, щоб понизити ціни бензин, повідомляє Politico. Раніше Обама виступав категорично проти розпечатування запасів.

70 мільйонів баррелів - це близько 10 відсотків стратегічних нафтових запасів США. Як уточнює InternationalHeraldTribune, Обама припускає випустити на внутрішній ринок низькосірчисту нафту, а надалі замість неї закачати в сховища високосірчисту.

Обама знову підтвердив намір підвищити податки для нафтових компаній, а додаткові прибутки направити на повернення переплат споживачам у розмірі 1 тисячі доларів на сім"ю.

Крім того, Обама обіцяє інвестувати 150 мільярдів доларів в розвиток альтернативної енергетики.

Раніше Обама заявив, що готовий погодитися на добування нафти на континентальному шельфі США за умови, що цей захід буде частиною комплексної реформи американської енергетики. З відповідною пропозицією виступив його суперник, кандидат від Республіканської партії Джон Маккейн.

Група конгресменів-республіканців, підтримуваних Маккейном, вимагає від керівництва Конгресу, контрольованого демократами, перервати парламентські канікули і терміново розглянути законопроект про зняття заборони на буріння на континентальному шельфі.

Енергетичний план, озвучений Обамою, припускає, крім того, заміну протягом шести років мільйона автомобілів, що працюють на бензині, на гібридны; доведення протягом чотирьох років частки енергії, що отримується з поновлюваних джерел, до 10 відсотків (зараз - менше 5 відсотків); скорочення потреби США в електриці на 15 відсотків протягом дванадцяти років. Кандидат в президенти завірив, що у разі реалізації його плану США протягом десяти років позбавляться від залежності від близькосхідної і венесуельської нафти, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Барак Обама закликав відкрити стратегічні нафтові запаси США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути