вівторок, 11 березня 2008 08:15

Барак Обама посміявся над пропозицією Хіларі Клінтон

Лідер президентської гонки у демократів сенатор-демократ Барак Обама офіційно відкинув можливість зайняти пост віце-президента США.

"Я хочу, щоб усім було абсолютно ясно – я балотуюся не на пост віце-президента. Я балотуюся на пост президента США. Я балотуюся на пост верховного головнокомандуючого", – заявив Обама в понеділок на мітингу своїх прихильників у Коламбусі (штат Міссісіпі), в ході підготовки до чергового етапу проміжного президентського вибору "праймеріз", який відбудеться в штаті Міссісіпі у вівторок.

Як очікується, Обама в цьому штаті отримає перемогу з великим відривом.

Минулого тижня спочатку головний суперник Обами у перегонах сенатор-демократ Хіларі Клінтон, а потім її чоловік екс-президент США Білл Клінтон виступили із заявами про можливість для Клінтон і Обами йти на вибори одним списком.

Минулої середи Хіларі Клінтон не виключила можливості виступити в тандемі з Обамою.

"Ви знаєте, можливо все до цього і йде, але, звичайно ж, нам належить вирішити, хто очолюватиме список, і я думаю, що виборці Огайо ясно заявили про те, що це маю бути я", – сказала Клінтон у ефірі телекомпанії Сі-Бі-Ес.

У суботу під час передвиборної зустрічі з виборцями в Білоксі (штат Міссісіпі) з аналогічною ідеєю виступив Білл Клінтон, за словами якого спільний список Клінтон і Обами "був би силою, яку майже не можна зупинити".

Обама зараз є лідером президентської гонки у демократів. Клінтон відстає від нього за загальною кількістю голосів делегатів майбутнього з"їзду демократичної партії, але її відставання мінімальне, і через це в гонці у демократів як і раніше відсутня ясність, хто саме стане офіційним претендентом від партії на Білий дім.

У зв"язку з тим, що республіканці сьогодні першими остаточно визначилися зі своїм кандидатом, назвавши ним сенатора ДжонаМаккейна, у демократів посилилися розмови про необхідність скоріше завершити "з"ясування стосунків" між Обамою та Клінтон, щоб не дати можливості республіканцям скористатися перевагою, що з"явилася у них.

У понеділок на мітингу в штаті Міссісіпі Обама заявив, що не має наміру поступатися Клінтон лідерством у президентських перегонах.

"Я виграв удвічі більше штатів, ніж сенатор Клінтон. Я виграв за загальним числу голосів, ніж сенатор Клінтон. У мене більше делегатів, ніж у сенатора Клінтон, і я не знаю, як хтось, хто займає друге місце, може пропонувати пост віце-президента тому, хто знаходиться на першому місці", – заявив Обама.

У виборчому штабі Обами повідомили, що станом на сьогодні він отримав перемогу в 29 американських штатах, тоді як Клінтон перемогла тільки в 14 штатах.

Обама зараз заручився підтримкою 1 тисячі 385 делегатів з"їзду демократичної партії, а Клінтон – тільки 1 тисячі 231 делегата.

Для того, щоб стати офіційним претендентом від партії, кандидатові-демократу необхідно отримати підтримку не менш як 2 тисяч 25 делегатів з"їзду, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Барак Обама посміявся над пропозицією Хіларі Клінтон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути