Ексклюзиви
вівторок, 25 листопада 2008 15:51

Українські банки накрутили комісію за купівлю валюти

Українські банки накрутили комісію за купівлю валюти

Більшість вітчизняних комерційних банків почали стягувати комісійні з охочих купити валюту або погасити доларовий кредит. Зокрема за останні кілька днів тисячі громадян, яким потрібні були долари, виявилися в ситуації, коли змушені заплатити банку більше запланованого до виплати.

У Родовід Банку комісія за купівлю валюти становить 15%, в банку "Хрещатик" комісія за купівлю валюти становить 11%, в OTP Bank - 7%, в державному "Укрексімбанку" - 5%. В "Правекс-банку" за купівлю доларів треба доплатити 20% від суми.

Крім того, за даними газети, АКБ "Укрсоцбанк" продає готівкову валюту з доплатою в 5% від суми, продовжують брати з клієнта 5% від суми банки "Форум", "Фінанси та Кредит", ПУМБ і Альфа-Банк.

У статті зазначається, що саме поняття "комісійні за обмін валюти" суперечить постанові НБУ N502, яка прямо забороняє стягувати додаткову плату за валютобмінні операції. Тому банки називають таку послугу "платою за розрахунково-касове обслуговування" або "платою за перерахунок валюти". До кризи подібні операції в банках коштували набагато дешевше - від 0,5% до 1,5% від суми, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Українські банки накрутили комісію за купівлю валюти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути