вівторок, 24 квітня 2007 14:36

Бандити задушили знайомого підприємця та його сина

Про жителя дніпропетровська Василя Фомича всі знайомі говорили, що у нього золоті руки. Останні роки будівельник багато часу проводив у Феодосії, де у нього був невеликий сезонний бізнес. На березі моря він побудував двоповерховий котедж і мріяв перетворити його на справжній готель.

Проте його плани не збулися. Літо добігало кінця, коли будинок раптом залишився без господаря. У перший день зникнення ніхто не помітив. Дружина була в Дніпропетровську, а своєму братові Василь напередодні сказав, що поїде показувати друзям гірські пейзажі. З тих пір ніхто не бачив ні самого Василя, ні його 17-річного сина. Дружина звернулася в міліцію, і почалися пошуки.

Правоохоронці стали цікавитися жителями готелю. Правду з"ясували тільки два місяці тому, коли знайшли і затримали тих самих "добрих" друзів, разом з якими і виїхав Фомич. Туристами виявилася міжнародна банда, яка здійснювала розбійні напади на всьому пострадянському просторі.

Після вбивства і пограбування трупи жертв ретельно ховали. Ватажок банди Олег Оніпа давно націлювався на господарів приморського готелю, де кривавого злочинця другий рік вважали добрим знайомим. Довірливий господар сам накликав на себе біду. Якось літом Василь Фомич запросив до себе на відпочинок випадкових знайомих з Конотопа - серед них опинився і Оніпа. Дізнавшись, що у нього є гроші, вони вирішили діяти.

Оніпа запропонував вигідно купити будматеріали у своїх друзів-комерсантів і попросив одразу узяти з собою гроші. Нічого не підозрюючи, рано вранці Фомич з Оніпою і його друзями відправився на зустріч. Проте, зупинившись в безлюдному місці, лиходії накинули на Василя зашморг, ударили ножем і задушили.

Обшукавши мертве тіло, бандити зрозуміли, що прорахувалися. У кишенях будівельника не опинилося ні копійки - він вирішив залишити гроші вдома. Але справу вирішили довести все ж таки до кінця. Викинувши тіло Василя подалі в глухому степу, бандити відправилися до його сина.

Вночі 17-річного хлопця виманили на вулицю і, допитавши, забрали з тайника всі 10 тисяч доларів. Посадивши Віталія в машину, його теж задушили і закопали. У тому ж році вбивць зловили і засудили - Оніпі дали довічний термін, іншим - 15 років, пише Україна кримінальна.
Зараз ви читаєте новину «Бандити задушили знайомого підприємця та його сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути