Ексклюзиви
четвер, 14 червня 2007 12:01

B Ірані страчуватимуть за розповсюдження порнографії

Парламент Ірану схвалив законопроект, що фактично встановлює страту за виробництво і розповсюдження порнографічних матеріалів. За цей закон проголосували 148 депутатів Меджлісу, проти – всього 5.

У законі вказано, що "виробники порнографічних матеріалів і основних елементів визнаються такими, що розбещують світ, і каратимуться відповідно". Термін "ті, що розбещують світ", узятий із Корану і належить до найбільш тяжких злочинів з погляду шаріату. За законами Ірану, такі злочини мають каратися стратою.

Під дію закону підпадають, зокрема, режисери, актори, оператори і продюсери порнофільмів. Закон забороняє всю подібну відеопродукцію, будь то відеокасети, компакт-диски або DVD. Друкарська продукція - порножурнали та книжки - вже заборонена іранськими законами.

Тепер законопроект, схвалений Меджлісом, повинен бути затверджений Радою Вартових, найвищим конституційним органом, після чого він набуде чинності.

В Ірані упевнені, що причиною розробки і ухвалення закону став торішній скандал навколо актриси Захри Амін Ібрагимі. Імовірно, її колишній наречений, що втік до Вірменії й був екстрадований Ірану, зняв "домашнє порно" мобільним телефоном і намагався з його допомогою зруйнувати кар"єру Захри. Це відео набуло широкого розповсюдження в країні. Ібрагимі заперечувала, що знялася в цьому відео, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «B Ірані страчуватимуть за розповсюдження порнографії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути