середа, 16 травня 2007 21:09

Азербайджанських журналістів посадили за образу дядька президента

Районний суд Баку визнав співробітників газети "Мухаліфет" винними в наклепі, жертвою якого, на думку суддів став депутат азербайджанського парламенту Джалал Алієв (дядько президента республіки Ільхама Алієва). Головний редактор газети Ровшан Кабірлі і журналіст Яшар Агазаде засуджені до двох років і шести місяців в"язниці.

Приводом для позову стала стаття від 24 лютого 2007 року, в якій Джалал Алієв був звинувачений в корупції. Адвокат журналістів назвав вирок "вкрай суворим і неадекватним", відзначивши, що він, очевидно, був винесений "за наказом влади".

За останній рік в Азербайджані за різними звинуваченнями були відправлені до в"язниці сім журналістів. На початку травня на три і чотири роки позбавлення волі були засуджені співробітники газети "Сенет", які опублікували статтю з критикою на адресу ісламу.

Міжнародні правозахисні організації неодноразово засуджували керівництво Азербайджану за тиск на ЗМІ і переслідування журналістів. На початку травня організація "Репортери без кордонів" включила президента республіки Ільхама Алієва в список "Ворогів преси", в якому вже знаходяться його колеги з Росії, Білорусії, Казахстану та Узбекистану, повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «Азербайджанських журналістів посадили за образу дядька президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути