четвер, 28 лютого 2008 08:07

Аятолла Хаменєї закликав ісламські країни об"єднатися проти США

Духовний лідер і керівник Ісламської Республіки Іран (ІРІ) аятолла Алі Хаменєї закликав ісламські держави об"єднатися для протидії "політики погроз" США.

"США та інші держави говорять мовою погроз і залякування. Якщо ісламські країни об"єднуватимуться, ця мова залякування стане марною", – заявив у середу на зустрічі з президентом Сенегалу Абдуллаєм Вадом, який перебуває з візитом в Тегерані, аятолла Хаменєї, слова якого наводить його канцелярія.

На думку духовного лідера ІРІ, військове вторгнення США до Іраку викликало "неприязнь націй" до цієї країни.

"Сьогодні американці добре усвідомили, що військова перемога не є перемогою насправді, і вони потрапили в регіоні в безвихідне положення", – вважає аятолла Хаменєї.

Він указав, що Іран без допомоги США і провідних світових держав досяг великих успіхів у різних сферах. Аятолла Хаменєї порадив ісламському миру "проявити волю, щоб добитися величезних успіхів" без сприяння з боку Заходу.

"Ісламська Республіка готова надати свої досягнення в розпорядження ісламських держав", – сказав глава ІРІ. РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Аятолла Хаменєї закликав ісламські країни об"єднатися проти США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути