Ексклюзиви
четвер, 09 серпня 2007 08:28

Австрія не видала казахському президентові зятя

Колишній посол Казахстану в Австрії Рахат Алієв, якого Астана підозрює у викраданні людей і рейдерстві, не буде висланий на батьківщину. Таке рішення ухвалив віденський суд.

Як повідомив офіційний представник австрійської прокуратури Герхард Ярош, вердикт суду мотивований тим, що "йому не може бути гарантований чесний розгляд справи".

За його словами, зараз Рахат Алієв "повністю вільна людина". "Австрійські власті не мають до нього ніяких претензій", - підкреслив офіційний представник прокуратури.

Сам Алієв раніше заявляв, що боїться повертатися до Казахстану через те, що там його життя може опинитися під загрозою.

Нагадаємо, найвпливовіший бізнесмен країни і друга особа в органах держбезпеки, Рахат Алієв в 2001 році був засланий на дипломатичну роботу, оскільки отримав дуже великий вплив в країні. З його від"їздом за кордон посилився вплив старшої дочки президента, яку у свій час навіть готували в спадкоємиці голови держави, хоча сама вона заперечувала це.

Тим часом власті країни вимагали від Австрії екстрадиції ще шістьох чоловік, а також закрили телеканал і журнал, що належали Рахату і Даріге.

Алієв згодом був випущений під заставу і в даний момент знаходиться під підпискою про невиїзд під заставу в 1 млн. євро. Алієв заперечує кримінальні звинувачення і заявляє, що причина кримінального переслідування полягає в його політичних амбіціях.

7 червня МВС Казахстану повідомило, що відносно Алієва в Австрії також збуджена кримінальна справа по звинуваченню у відмиванні грошей, яке розслідує спецслужба цієї країни.

В кінці червня Даріга Назарбаєва, старша дочка президента Казахстану, визнала розлучення з чоловіком Рахатом Алієвим і заявила: "Чуток дійсно багато. Можу підтвердити тільки один - про розлучення", передає РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Австрія не видала казахському президентові зятя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути