середа, 10 жовтня 2007 08:21

Австралією пройшов сильний град розміром з тенісний м"яч (ФОТО)

Більше 10 тисяч житлових будинків, розташованих на кордоні австралійських штатів Новий Південний Уельс і Квінсленд, залишилися в середу без електрики в результаті сильного урагану, що обрушився на східне узбережжя континенту.

За словами представника національної метеорологічної служби, основний удар стихії припав на населені пункти Редкліфф, Логан і курортне містечко Голд-Кост. Там швидкість поривів вітру, що супроводжується сильними проливними дощами, перевищувала 100 км. на годину. Повністю опинилися затоплені центральні вулиці в містах Кулангатта і Твід Хедс.

Ураган супроводжується сильним градом розміром з тенісний м"яч. Дехто з очевидців стверджує, що і в "невеликий грейпфрут".

Як заявив представник адміністрації Квінсленда Пітер Саймон, за останню добу в службу порятунку надійшло декілька сотень дзвінків. Десятки місцевих жителів звернулися по допомогу до медиків з пораненнями різного ступеня тяжкості. Інформації про людські жертви не надходило, передає ІТАР-ТАРС.

В даний час аварійно-рятівні служби ведуть роботи по розчищенню завалів і відновлюють подачу електроенергії в постраждалі райони. За попередніми оцінками експертів, збиток, заподіяний розгулом стихії, може досягати декількох мільйонів доларів.
Зараз ви читаєте новину «Австралією пройшов сильний град розміром з тенісний м"яч (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути