Ексклюзиви
пʼятниця, 11 квітня 2014 03:48

Аваков намагався заманити посадою у МВС активіста, якого згодом звинуватив у вбивстві інспекторів ДАІ

Аваков намагався заманити посадою у МВС активіста, якого згодом звинуватив у вбивстві інспекторів ДАІ
Владислав Горанін. Фото: 112.ua

Координатор організації "Білий молот" Владислав Горанін, якого міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звинуватив в організації вбивства трьох столичних інспекторів ДАІ, заявив, що очільник МВС перед цим пропонував йому роботу у відомстві.

Зокрема, активіст розповів, що ще перед затриманням силовиками у нього була зустріч з Аваковим та його заступником, відповідальним за громадські питання.

"Мені запропонували посаду першого радника заступника відділу з громадських питань при міністрі внутрішніх справ. Взамін від мене вимагали, аби я вивів підпорядкованих мені людей з приміщення КМДА і направив їх до Національної гвардії", - зізнався Горанін.

Крім того, за словами громадського діяча, від нього просили розповісти про особливості взаємовідносин учасників Майдану.

"Від цієї посади я відмовився. Натомість я запропонував утворити громадську ініціативу контролю за незаконним обігом наркотиків і за незаконним ігровим бізнесом. Я відверто сказав Авакову: "Якщо міліція не бачить, де продаються наркотики, хто їх розповсюджує, давайте ми будемо вам показувати на це. Ми знаємо про причетність правоохоронних структур до цього", - розповів Горанін.

Він додав, що чиновникам з МВС така пропозиція не сподобалась.

"Воно й зрозуміло. Адже гроші з наркообігу та підпільних казино отримують високі чини у міністерстві. Тому я впевнений, що пресинг на мене почався, зокрема, й через мою принципову позицію", - наголосив координатор "Білого молоту".

Активіст також уточнив, що крім нього ще багато людей, зокрема, із Самооборони відмовились іти працювати у МВС.

"Тому що люди не хочуть бути поблажливими до нової влади. Попри те, що революція відбулась, контроль над нею не буде припинений", - запевнив Горанін.

Нагадаємо, 2 березня близько 2.00 ночі на КПП, що на Броварському проспекті у Києві, невідомі застрелили з автоматичної зброї трьох інспекторів ДАІ. Після цього забрали їхню табельну зброю, повернулися у своє авто і поїхали в напрямку міста Бровари.

Згодом міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що міліція затримала по черзі трьох учасників злочину. Серед заарештованих виявився один із координаторів організації "Білий молот", яка входила свого часу до "Правого сектору", Владислав Горанін. Активісту інкримінували організацію нападу і вбивства міліціонерів.

4 квітня Апеляційний суд міста Києва відпустив на волю Гораніна через брак доказів про його причетність до злочину.

Зараз ви читаєте новину «Аваков намагався заманити посадою у МВС активіста, якого згодом звинуватив у вбивстві інспекторів ДАІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути