Ексклюзиви
субота, 08 березня 2008 11:46

Аспірин зменшує ризик розвитку раку грудей

Аспірин зменшує ризик розвитку раку грудей
Аспірин та інші нестероїдні протизапальні препарати (НПЗП) зменшують ризик розвитку раку грудей на 20%. Такі висновки зробили учені з лондонської лікарні Guy"sHospital, які проаналізували дані 21 дослідження за участю 37 тисяч жінок, повідомляє InternationalJournal ofClinicalPractice.

"Ми прийшли до висновку, що НПЗП здатні захищати від розвитку раку грудей, а також служити корисним доповненням до традиційного лікування жінок, у яких захворювання вже виникло", - повідомив керівник дослідження професор Ян Фентіман.

Проте, рекомендувати аспірин як засіб для профілактики раку грудей поки передчасно, попередили учені. За їхніми словами, потрібні додаткові дослідження, що визначать оптимальний препарат для цієї мети, його дозування і тривалість прийому. Крім того, у кожному конкретному випадку необхідно враховувати негативну дію протизапальних препаратів на шлунок, і ухвалювати рішення тільки після оцінки користі та ризику їх довготривалого застосування.

Аспірин традиційно застосовують як жарознижуючий і знеболюючий засіб при різних захворюваннях, а також для профілактики серцево-судинних ускладнень. Крім того, прийом аспірину може зменшувати ризик раку товстої кишки, показали інші дослідження, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Аспірин зменшує ризик розвитку раку грудей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути