Ексклюзиви
вівторок, 20 лютого 2007 16:06

Армані продасть свою імперію за 5 мільярдів (ФОТО останньої колекції)
5

Знаменитий дизайнер глава італійського Будинку моди 72-річний Джорджіо Армані вперше відкрито заявив, що готовий продати свою знамениту марку разом зі всім, що до неї додається - концерном по виробництву ексклюзивного одягу, аксесуарів, а також знаменитих парфумів і косметики. Про це він повідомив в інтерв"ю німецькій діловій газеті Handelsblatt.

Творець найвідомішої італійської марки не має спадкоємців.

Експерти оцінюють вартість заснованого в 1975 році концерну Armani в $5 мільярдів. "Я готовий продати тому, хто зробить кращу пропозицію", - сказав Армані.

До цих пір він виступав проти продажу. У останні місяці ходили чутки, що Armani все-таки може залишитися сімейним бізнесом. Його племінниця Роберта Армані, що працює дизайнером у дядька, останнім часом часто з"являється в ЗМІ. Проте останні заяви дизайнера говорять про те, що продаж найвідомішої італійської марки є вірогіднішим.

Як можливий покупець розглядається французький косметичний гігант L"Oreal, яка вже має ліцензію на виробництво парфумів Armani. Глава французької компанії Жан-Поль Агон, за даними німецької газети, не виключає "ще більшого зближення з італійським Будинком моди", підкресливши, що "поки ніяких конкретних планів із цього приводу не немає".

Сам Армані відмовився підтвердити це. "L"Oreal міг би стати партнером, але якщо хтось запропонує більше, то він теж може стати партнером", - сказав Армані.

У 2005 році Armani отримав прибуток у розмірі 191 млн. євро при обігу в 1,4 млрд.

Не дивлячись на свій вік і відсутність спадкоємців, глава концерну продовжував зміцнювати свою компанію: до ексклюзивного одягу, парфумерії, косметики і аксесуарів Армані додав розроблений ним дизайн для автомобіля класу "люкс" концерну "Даймлер-Крайслер".

Із січня цього року дизайнер відкрив продаж своїх колекцій через Інтернет. Крім того, в 2008 році в еміраті Дубай повинен відкритися перший в світі елітний готель Armani.

Всього на групу компаній Armani з річним обігом в 1,25 мільярда євро працює майже п"ять тисяч чоловік, пише Newsru.com.

Остання колекція Armani на тижні моди в Мілані:


























 

Зараз ви читаєте новину «Армані продасть свою імперію за 5 мільярдів (ФОТО останньої колекції)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути