Ексклюзиви
середа, 18 липня 2007 09:09

Японську АЕС закрили через пошкодження після землетрусу

Мер міста Касивадзаки Хироши Аїда розпорядився закрити найбільшу в світі атомну електростанцію "Касивадзаки-Карива", на якій після землетрусу 16 липня сталося безліч аварій.

Аїда зустрівся з главою компанії Tokyo Electric Power Co. Цунехису Кацумату, який керує АЕС, і оголосив про те, що робота електростанції буде припинена доти, поки її подальше функціонування не буде визнано безпечним.

Епіцентр землетрусу, сила якого склала 6,8 балу, знаходився в дев"яти кілометрах від АЕС "Касивадзаки-Карива", внаслідок чого у фундаментах деяких споруд станції були виявлені тріщини, а в семи енергоблоках знайдено близько 50 пошкоджень.

Під час підземних поштовхів сталася пожежа на одному з трансформаторів АЕС, який був ліквідований через кілька годин. Крім того, був зафіксований викид 1,2 кубометри радіоактивної води, яка потрапила в Японське море. У вівторок з"ясувалося, що перекинулися 100 баків з радіоактивними відходами, а також були виявлені розриви в трубопроводах.

Під час землетрусу був пошкоджений фільтр, внаслідок чого стався викид невеликої кількості радіоактивного пилу. Кацумату вибачився перед жителями Касивадзаки за "заподіяні неприємності".

Підземні поштовхи були зафіксовані на західному узбережжі японського острова Хонсю. В результаті стихійного лиха загинули дев"ятеро людей, ще близько 900 отримали поранення. Були зруйновані або частково пошкоджені більше трьохсот будівель. У деяких районах до теперішнього часу не відновлена подача електроенергії, а також газо- і водопостачання. Більше шести тисяч жителів міста Касивадзаки досі живуть у тимчасових притулках, повідомляє агентство AFP.

 

Зараз ви читаєте новину «Японську АЕС закрили через пошкодження після землетрусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути