Ексклюзиви
середа, 26 листопада 2008 15:25

Японський театр роботів поставив першу п"єсу (ФОТО)

У Японії в університеті Осаки відбулася прем"єра першої п"єси театру, в якому деякі ролі віддані роботам, передає ВВС News. Автор п"єси, Оріза Хирата (OrizaHirata), говорить, що його робота присвячена зв"язку людства і технології.

У п"єсі "Я, працівник" (HatarakuWatashi), дія якої розгортається в недалекому майбутньому, розповідається про молоду сім"ю, якій належать два роботи. Один з цих роботів втратив інтерес до роботи. Він скаржиться, що йому випадають найнудніші і незначні завдання, і обговорює з господарями свою роль в їх житті.

Метровий робот Wakamaru створений корпорацією Mitsubishi. Співробітники університету витратили на програмування два таких роботів понад два місяці, навчивши їх пересуватися по сцені і вимовляти слова ролі.

Поки спектакль триває всього 20 хвилин. Працівники театру сподіваються до 2010 року перетворити його на нормальну постановку.

Зараз ви читаєте новину «Японський театр роботів поставив першу п"єсу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути