неділя, 23 вересня 2007 10:38

Японська правляча партія вибрала нового прем"єра

Правляча Ліберально-демократична партія Японії вибрала нового прем"єр-міністра країни. Ним став 71-річний Ятсуо Фукуда, що отримав 330 голосів членів партії. Другого кандидата - колишнього міністра закордонних справ Таро Асо - підтримали 197 однопартійців.

Фукуді належить пройти парламентську процедуру твердження на посаді. Ця процедура буде формальною, оскільки Ліберально-демократична партія має більшість в нижній палаті парламенту.

Ятсуо Фукуда протягом трьох з половиною років посідав посаду головного секретаря уряду в кабінеті прем"єр-міністра Дзюнітіро Коїдзумі. Фукуда був головним радником Коїдзумі і вважався його ймовірним наступником, проте був вимушений залишити свій пост в 2004 році через пенсійний скандал.

Синдзо Абе, що очолив уряд Японії в 2006 році, пішов у відставку 12 вересня. Він пояснив своє рішення втомою і нездатністю виконати зовнішньополітичні зобов"язання. Спостерігачі відзначають, що на Абе також вплинули корупційні скандали в уряді і поразка правлячої коаліції на виборах у верхню палату парламенту, повідомляє AFP.

Зараз ви читаєте новину «Японська правляча партія вибрала нового прем"єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути